Ortodoncija

U našem centru nudimo opcije ispravljanja zubi putem ortodontskih bravica te prozirnih aparatića (alignera).

Ortodoncija alignerima:

Prozirni aparatići za zube danas su rašireni kao jednostavno, brzo, efikasno i estetsko rješenje kojima možemo ispraviti određene pomake zuba. Navedena ortodoncija ima svoje indikacije te nije namjenjena za sve vrste ortodontskih terapija. Prilikom pregleda jednostavno možemo utvrditi da li ste kandidat za ovu vrstu terapije. U terapiji alignerima, prozirne udlage ispravljaju zube koje zamijenjuju klasične bravice u fiksnoj ortodontskoj terapiji. Pacijent sam sudjeluje u terapiji na način da dobije određeni broj faza koje mijenja nakon deset dana, a na kontrole dolazi periodično u dogovoru sa doktorom dentalne medicine.
Nakon detaljnog intraoralnog i rtg pregleda, uzimamo otiske gornje i donje čeljusti te ih zajedno sa slikama vaših zubi šaljemo u ortodontski centar koji za vas radi 3D simulaciju pokreta zubi, šalje plan terapije i izračun broja faza.
Preporuka je da se aligneri nose 22 sata dnevno, a da se skidaju samo prilikom konzumacije hrane i pića.
nevidljivi-aparatic

Ortodoncija bravicama:

Specijalist ortodoncije na temelju analize vaših otisaka i slika pristupa izradi plana terapije. Ovom vrstom terapije mogu se ispraviti gotovo sva stanja u usnoj šupljini.
ortodoncija-bravice